Skip to content

Castle Stones

Met de unieke Castle Stones krijgt ieder huis een authentieke en sfeervolle uitstraling. De prachtige en monumentale kwaliteitsstenen worden met de hand gemaakt en zijn geschikt voor iedere ruimte in huis: voor een robuuste stijl in de woonkamer of een landelijke badkamer. Bij Kleur & Sfeer, sterdealer van de Castle Stone vloeren, ontdekt u de uitvoeringen Dallen, Loft, Bricks, Big Bricks, Estrikken en Cobble Stones in diverse kleuren en formaten. Kom langs en proef de sfeer!

  • Handgemaakte kwaliteitssteen met authentieke uitstraling
  • Geschikt voor vrijwel iedere bestaande en nieuwe vloer
  • Combinatie met vloerverwarming mogelijk
  • Uniek in formaat: van extreem groot tot klein en verfijnd
  • Uitzonderlijke ervaring in leggen
  • Unieke showroom
20042-TOON-Dijkwaard-0723

Offerte aanvragen?

Soorten Castle Stones

De Castle Stones zijn leverbaar in diverse modellen en kleuren. Bij Kleur & Sfeer hebben we Dallen, Loft, Bricks, Big Bricks, Estrikken en Cobble Stones op voorraad. Kom langs in de showroom om de Castle Stones te bekijken en de nostalgische sfeer te voelen.

Castle Stones Loft

Het model Loft bestaat overwegend uit stenen met grotere formaten, die met de hand gebrand en gehamerd worden. De grootte van de stenen geeft een strakke, maar historische uitstraling aan uw woning. De collectie stenen omvat meer dan twintig verschillende oppervlaktestructuren die in diverse formaten beschikbaar zijn. Om een unieke uitstraling te bereiken worden Castle Stones Loft vaak in wildverband gelegd.

Castle Stones Dallen

Dallen zijn een van de populairste modellen van Castle Stones. Ter uitbreiding van de collectie reist kunstenaar Maurits Simonette de halve wereld rond op zoek naar originele stenen. De Dallen-serie kenmerkt zich door de robuuste uitstraling en  grote verscheidenheid en structuur van de stenen, die we meestal in wildverband leggen. De Dallen-collectie bestaat uit een brede variatie aan formaten: van 30 x 30 cm tot aan 130 x 90 cm.

Castle Stones Bricks

De Bricks zijn replica’s van oude Engelse en Nederlandse bakstenen. Hoewel de bakstenen in deze vorm niet meer geproduceerd worden, hebben de Bricks dezelfde uitstraling in hedendaagse kleuren. Castle Stones Bricks zijn geschikt voor vloeren en wanden, maar zijn ook prachtig in een serre of op een muurtje achter een haard. De authentieke Bricks hebben een formaat van 15 x 4 cm en zijn verkrijgbaar in diverse kleurvariaties.

Big Bricks

Voor een ietwat robuustere uitstraling hebben we de Big Bricks van Castle Stones. Deze stenen zijn met een formaat van 20 x 6 cm grover dan de kleine Bricks. Voor de Big Bricks is de kunstenaar naar Frankrijk afgereisd. Hij werd daar geïnspireerd door de structuur van de steen.

Estrikken

Estrikken zijn vierkante stenen (20 x 20 cm), gebaseerd op de eerst stenen in Nederland. Estrikken zijn al te zien op schilderijen van Rembrandt en Van Gogh. Vroeger waren estrikken alleen in rood en geel beschikbaar, tegenwoordig hebben we een brede keuze aan kleuren en variaties.

Cobble Stones

Onze nieuwste toevoeging aan de collectie: de Cobble Stones. Een mooie collectie van kleine stukken natuursteen die willekeurig of in verband worden gelegd. Dit model is ook in diverse kleuren verkrijgbaar. Cobble Stones worden ook wel kasseien of kinderkopjes genoemd.

Elke opdracht in de juiste handen. In de handen van de meester.

Het lijkt wel een uitstervend ras: vakmensen die schilder- en renovatiewerk tot kunst verheffen. Die eer voor hun werk belangrijk vinden. Die met respect voor een pand of een gebouw te werk gaan.

Bij Dijkwaard bestaan ze nog. Vakmensen die onverstoorbaar gaan voor het beste resultaat. En dat met maximale aandacht en liefde voor het ambacht ook altijd bereiken.

Onze mensen verstaan het vak niet alleen. Ze zijn het meester.

Pedro

Planner / Werkvoorbereider
E: pedro@dijkwaard.nl